Щори в кухнята

Без съмнение мнозина от нас трябваше да решат толкова трудна задача, колкото подреждането на кухнята. Трудно е да се направи не само функционално и удобно, но и уютно. И, разбира се, важен аспект на решаването на този проблем е изборът на декор за кухненския прозорец. Какво да изберем: завеси, завеси или щори? Между другото, той стана много популярен поради неудържимото въображение на дизайнерите. Ето защо, щори в кухнята искаме да заснемем тази статия.

щори за кухнята

Какво са блиндовете?

Щори са щори или завеси, състоящи се от множество капаци (те могат да се състоят както от подвижни, така и от неподвижни плочи). Те украсяват прозорци на нежилищни помещения, офиси и дори апартаменти.

Щоритата имат редица значителни предимства пред завесите. Първоначално блиндовете предпазват апартамента от излишък от слънчева светлина или изкуствена светлина, не се нагряват и продължават да се радват на красотата си. И не е задължително те да са бяло, което напълно унищожава усещането за домашен уют. Това е, ако искате, можете да поръчате щори най-малко в цвете, дори и с морското крайбрежие, рисувано върху тях.

щори за кухнята

Струва си да се отбележи, че блайндовете - това е не само красив декор, но и един вид "охрана" на здравето. Те не натрупват толкова прах, колкото тежки завеси, защото могат да бъдат изтривани с една ръка.

Имате ли нужда от щори в кухнята?

Определено, да! Щори са отлично решение за кухнята! Сега производителите могат да ни предложат огромна гама щори, от прости и прости, до изтънчени и креативни. Но освен красотата на щорите за кухнята има редица несъмнени предимства:

1. Освобождавам голямо пространство, което ще бъде особено приветливо за една малка кухня.
2. Функционално - с едно движение на ръката можете лесно да запишете кухнята от излишното външно осветление или обратно.

Мнозина смятат, че изборът на завеси е много по-лесно за избор на щори в кухнята. Не, в наше време това не е така! Сега производителите предлагат огромен избор на щори за всеки вкус и чантата. Най-популярните са вертикални, хоризонтални, ролкови и фотозатвори. За да улесним трудната задача за избор, по-долу ще дадем подробности за всички изброени типове.

Вертикални щори за кухня

Вертикалните щори само отдалеч приличат на хоризонталния им прародител. Този тип щори се изработват предимно от плат, който може да бъде всеки - от светла дантела до непропусклива. Платният материал за вертикални щори е оцветен с устойчиви багрила, преминава антистатично и антибактериално лечение. Благодарение на PVC покритието, те са чудесно за кухнята, защото са устойчиви на висока влажност, а разнообразието от текстилни тъкани ги прави идеални за домашно обзавеждане. Също така кърпата може да бъде изработена от тъкано дърво, пластмаса или алуминий.

вертикални щори в кухнята

Управлението на вертикалните щори е точно същото като хоризонталното. Това означава, че регулирането на потока светлина се осъществява чрез завъртане на вертикалните ребра около оста му. Пълното отваряне на щорите на щорите става чрез преместване на сгънатите ламели настрани. Всички тези действия не изискват много усилия, поради което блиндовете ще работят много по-дълго и по-добре. Струва си да се каже, че този вид щори е подходящ както за малки, така и за просторни кухни. Ако имате ниски тавани, вертикалното разположение на летвите визуално ще удължи стаята.

Промяната на цените на вертикалните щори е много разнообразна. Това означава, че има и най-евтините опции, и доста скъпи.

Хоризонтални щори в кухнята

Хоризонтални щори - най-разпространеният тип щори в света. Когато щорите са затворени, те напълно блокират светлинния поток. Смята се, че това е първият тип блайндове от всички съществуващи. Материалите, от които се правят вертикалните щори са чудесни. Например: алуминий, дърво, пластмаса, плат или бамбук. Тук всичко зависи от личните предпочитания, тъй като всеки вид е красив и елегантен по свой начин. Хоризонтални щори - това е най-сигурната опция за кухнята в стила на високите технологии. Компактни, удобни и понякога дори незабележими, те ще добавят жар към интериора и ще направят кухнята най-красивата! Хоризонталните щори са подходящи за малка кухня и също така идеално се вписват в малки отвори за прозорци. За малките кухни, където всеки сантиметър по сметката, можете да изберете вътрешни щори, които ще затварят прозореца, а отварянето на прозореца ще бъде напълно безплатно.

хоризонтални щори към кухнята

Ако искате кухнята да се доближи до по-голяма домашна среда, изберете хоризонтални щори в кухнята от плата или комбинирайте пластмаса с пердета, завеси или ламбрекени.

Цените на хоризонталните щори са много разнообразни. Отново всичко зависи от възможностите на купувача.

За хора, които харесват по-смелите и креативни решения, може да се предложи тази опция, като например фотозаснемащите. Фотожалюзи е новост. Този тип щори се счита за истинско произведение на изкуството. Оборудването ви позволява да отпечатвате каквото и да било върху ламелите, дори възпроизвеждане на картината. Но за кухнята по-естественост ще бъде дадена от измамни образи с илюзията за перспектива или неподвижен живот. Фото-щорите перфектно подчертават изискания стил на кухнята и ще бъдат художествено продължение на интериора. Този тип слепи може да бъде вертикален, хоризонтален или ролен.

фото-щори в кухнята



Ролетни щори

Те представляват здрава кърпа, върху която може да се използва предпочитаният орнамент или модел. Обикновено тези блайндове се използват, когато други щори не се побират в стил или други параметри. Ролетните щори могат да се използват самостоятелно или в комбинация с завеси или завеси. Красотата на ролерните щори е сравнима, може би, с фото-щори. Ролерните щори могат да дават стил и вкус на абсолютно всякакви кухни, но все още не са подходящи за това. Въпреки факта, че платното е подложено на специфично третиране, спрейът на мазнини, сажди и други замърсители бързо им дава износен външен вид, лишавайки девствения чар. Независимо дали те не могат да бъдат измити, аквашистката извършва специализирани фирми. Ако не се страхувате от такава перспектива, а след това в кухнята в ориенталски стил или в минималистичен стил, те съвсем естествено се вписват в интериора. За да добавите повече слънчева светлина в кухнята, ролетните щори трябва да бъдат усукани отдолу нагоре или обратно в чиста ролка.

ролетни щори в кухнята

Цената за ролетни щори варира от средно до високо.

Какъв материал за щорите в кухнята да изберем?

Дървени щори

Щори от дърво са подходящи за еко-стил или кухни в провинциален стил или Прованс. Живата сила на дървото дава мир и увереност. За производството на дървени ламели най-често се използва канадското липидно или коркова дървесина. Дървените плочи са импрегнирани със специални състави, които предпазват от интензивна слънчева светлина и влага. Но дори тези мерки няма да ви спестят от бързата повреда на дървени щори в кухнята. Регулирането на позицията може да е само добър качулк. Само щори от дърво могат да бъдат направени от бамбук, който по своите свойства е по-устойчив на слънцето и излишната влага.

дървени капаци за кухнята

Пластмасови щори

Ако погледнете тясно евтините опции, тогава тези пластмасови щори бързо се превръщат в жълто, изгорени на слънце, нестабилни и крехки. По-скъпите екземпляри са напълно противоположни - те не абсорбират миризмите и не абсорбират мръсотията, са силни, не се деформират и не изгарят на слънце. В грижата не е причудлив. При силно замърсяване можете безопасно да го измиете със сапунена вода, да го изсушите и да го окачите отново в отвора на прозореца. Но грижата за пластмасови щори трябва да бъде редовна - избърсване със суха кърпа или прахосмукачка. Пластмасовите щори са понякога объркани с дървото, защото палитрата от пластмасови щори е наистина невероятна!

пластмасови капаци за кухнята

Щори от плат

Наскоро повечето купувачи предпочитаха алуминиеви или дървени щори, но сега много от тях избират тъканите си щори. Този вид щори се различава в своята влага и пропускливост на прах. Ако изберете фибростъкло, прахът и мръсотията от ламелите могат да бъдат отстранени с влажна кърпа. Но ако тъканите щори са силно замърсени, ще трябва да ги махнете, да махнете тежестите от всяка ламела, след това да завъртите тъканта лента в ролка и само след това поставете сапунено решение. Третирането с кърпа или кърпа не се препоръчва дори при леко замърсяване. Калта трябва да изчезне само по себе си. След това трябва да изплакнете всяка от ламелите и да ги окачите отново в отвора на прозореца. Благодарение на това, при действието на тежестите те няма да бъдат освободени. Ако вземем предвид критериите за противопожарна безопасност, тогава щорите от стъклени влакна, за разлика от плата, ще отговарят напълно на тях.

тъкани щори за кухня

Метални щори

Щори от метал са необичайно решение. Това се дължи на факта, че металът е сложен и "студен" материал. Дори металните щори са много трудни за намиране в кухнята. Преди да намерите прилична опция, ще трябва да се потя хубава! В грижата за такъв прозорец декор е непретенциозен - аз ги избърсах с мека влажна кърпа и всичко.

метални щори за кухня

Цената на щорите от метал е много по-висока от средната - това важи и за основните минуси. Трябва да кажа, че металните щори не са много подходящи за кухнята. Да, за лечебните заведения те ще бъдат прав, но за уютна кухня ... Въпреки че да знаете, може би ще намерите такава прекрасна възможност, която да признаем без право, нашата несправедливост.

Многофазни жалюзи

Многофункционални щори - това е специален индикатор за стила на собственика на кухнята. Изтънчеността и благородството на този вид щори са несравними с всичко! Този тип щори е тясна връзка между миналото и настоящето. Наличието на ламбрекини, фланеци, комбинация от различни материали и декоративни елементи прави многофункционалните щори на върха на стандарта. Често те могат лесно да бъдат объркани с завеси. Изображението, което е съобразено с интериора на вашата кухня, прави щората най-важната част от интериора. Но заслужава да се отбележи, че цената на многофункционалните щори е доста висока и практичността на този лукс в кухнята е съмнителна. Въпреки това, струва си да мислите за такъв интериор за кухнята.

Многофункционални щори за кухня


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Щори за прозорциЩори за прозорци
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
» » Щори в кухнята
© 2021 BggeHat.com