9 креативни идеи за малка кухня

Публикувано на 01/10/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 03/03/2017 | Видяно 82 590 пъти

Един от най-често срещаните проблеми в повечето домакинства е недостатъчното пространство в кухнята. Истинско изпитание за една домакиня е да успее да си осигури нужния комфорт в малка кухня и да намери място за всички кухненски уреди и принадлежности. Въпреки това малките кухни имат и своето очарование. Често те са по-топли и уютни от по-големите кухненски помещения, които изглеждат празни. Освен това интериорните дизайнери са измислили интересни начини за това как кухнята да изглежда една идея по-просторна, а също и как да рационализираме пространството така, че да намерим място за всички прибори и уреди.

В тази статия ще ви предложим няколко идеи за вашата малка кухня, с които тя да бъде по-удобна и да изглежда по-просторна. Вижте ги и се възползвайте от някоя от тях, ако мястото във вашата кухня не ви е достатъчно.


Добавете цвят

Малките кухни са склонни да изглеждат претрупани с вещи, дори когато върху плотовете няма толкова много неща. Ако декорирате кухнята си в цвят по ваш избор, вниманието ще бъде акцентирано върху цвета и малката ви кухня няма да изглежда толкова претрупана.


Осигурете изкуствена светлина

Осигурете си и силно изкуствено осветлените над работните плотове. По този начин не само малката ви кухня ще блесне, но и няма да изпитвате затруднения, докато готвите.


Поддържайте чисто

Все пак не забравяйте редовно да измивате съдовете и да подреждате работните плотове. Чистотата в помещението ще ви създаде неповторимо усещане за свежест и простор. В допълнение бихте могли да подсилите ефекта на чистотата с бяло кухненско обзавеждане. Белият цвят кара погледа да изследва помещението, а минималистичният дизайн ще го направи по-просторно.

Вижте още: Кухня в бяло?


Осигурете естествена светлина

Един от най-лесните начини да създатете визуална представа за по-просторно помещение е като го осветите добре. Избягвайте тъмни платове за завеси и пуснете естествената светлина отвън да преминава свободно във вашата малка кухня. Така тя ще изглежда по-голяма и по-уютна.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня


Усвоете свободното място по стените

Понякога е изключително трудно да намерите място, където да съхранявате всички кухненски принадлежности. Рационален вариант е да използвате стените, за да монтирате на тях стойки за ножовете, тиганите или подправките, например. По този начин ще спестите място, а кухнята няма да изглежда претрупана.


Спечелете място

Използвайте шкафовете за съхранение и създайте повече скрито пространство за прибори и продукти. По този начин кухненският плот няма да изглежда претрупан.


Създайте максимална ефективност

Не жертвайте луксозните и ефективни домакински уреди, за да спестите място в малката си кухня. Котлоните с керамично покритие са изключително ефикасни и удобни при готвенето, а освен това изглеждат добре, така че не се колебайте да оборудвате кухнята си с модерни вградени електроуреди.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


Създайте визуален интерес

Това, че една кухня е малка, не означава, че не можете да й придадете жизненост. Вдъхнете живот на помещението, като го декорирате с интересни аксесоари или пищен полилей, като този на снимката. По този начин кухнята ви ще изглежда интересна и креативна.


Усвоете свободното място

Ако под кухненския плот остане свободно място, направете си столове по поръчка, така че те да пасват на празното пространство. По този начин не само ще го усвоите, но и ще рационализирате мястото за хранене в кухнята.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров

Харесват ли ви нашите предложения за малка кухня? Ако ви предстои ремонт и имате нужда от майстори и фирми, които работят качествено, бързо и на добра цена, намерете ги в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за ремонт на кухня, сравнете оферитите и репутацията на кандидатите и изберете най-подходящия, според вас.

Направете заявка



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта